1170_2024

Cirkusrevyen 2024 nomineret til Revyernes Revy

9. juli 2024
retur

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys jury løfte sløret for, hvem der er nomineret til den 46. udgave af Revyernes Revy 2024, der finder sted den 4. august kl. 17 i Cirkusrevyen på Bakken. De nominerede repræsenterer revygenrens alsidighed, og understreger, at der er stærke sommerrevyer landet over, der er med til at udvikle genren.
I dag offentliggøres det, hvilke kunstnere og revyer, juryen har nomineret til kategorierne Årets Dirch, Årets Revy, Årets Revykomponist og Årets Revyforfatter ved Revyernes Revy 2024. Nomineringsfeltet er mangfoldigt og byder på cementerede revykunstnere såvel som en debutant, der hver især leverer humoristiske sketches og numre, der kommenterer på aktuelle emner.

Stærke revyer og skarpe præstationer
Farshad Kholghi, Henrik Koefoed og Susanne Breuning har alle det tilfælles, at de er i spil til at modtage Årets Dirch, der hylder årets revykunstner. Kholgi har gjort sig bemærket for sin medvirken i Græsted Revyen, hvor han ifølge juryen næppe nogensinde har været morsommere og Kofoed for at ophøje en god og perfekt tekst til revykunst på højeste niveau i Nykøbing Falster Revyen. Breuning er nomineret for sin bemærkelsesværdige præstation i Revyen i Helsingør.

I kategorien Årets Revy finder man Bornholms Sommerrevy, Rottefælden og Cirkusrevyen, der på hver sin vis præsenterer skarp samfundssatire i nøje udvalgte sketches, numre og viser af høj kvalitet, der samtidig viser, hvor bredt revygenren favner.

Garvede komponister og velformulerede revyforfattere
Tor Bagger, der tidligere har arbejdet mange år som journalist, har skiftet boldgade og debuteret som revyforfatter for Amager Revyen, for hvilken han er nomineret i kategorien Årets Revyforfatter for "Såd'n var det ikke i 90'erne". I samme kategori er Mille Berg, der både er skuespiller og revyforfatter, som den eneste nomineret på baggrund af to revyer, nemlig for "Ole Sprogøre" fra Amager Revyen & Ganløse Revyen. Sidst, men ikke mindst, er den folkekære Henrik Lykkegaard også nomineret i denne kategori for "Havets Minister" fra Cirkus Revyen.

Musikken spiller en stor rolle rundt om i landets sommerrevyer, og derfor skal revykomponisterne også hyldes i kategorien Årets Revykomponist. Årets kapelmester ved Revyernes Revy, Thomas Pakula, er selv nomineret i denne kategori for tonerne til Sønderborg Sommer Revy Show og Græsted Revyen, mens Trond Lindheim er nomineret for musikken til Odsherred Revyen og Lasse Schmidt for melodierne i Revyen i Helsingør.

Årets jury består af de fire teateranmeldere Rikke Rottensten, Michael Søby, Morten Buckhøj og Lars Wallenberg.

Talentprisen, Æresprisen og Revyprisen
Når Revyernes Revy løber af stablen den 4. august, vil der i alt blive uddelt syv priser, da henholdsvis juryen, Skuespillerforeningens bestyrelse og årets producerhold, Martin Miehe-Renard og Bo Skødebjerg, har fundet en prismodtager i kategorierne Årets Talentpris, Årets Ærespris og Årets Revypris.
 
Foruden selve overrækkelsen af de syv priser kan publikum se frem til en stærkt underholdende aften, hvor en vifte af de bedste numre fra den forgangne sæsons revyer fremføres.

Overskuddet fra Revyernes Revy går til Skuespillerforeningen af 1879s humanitære arbejde. Køb billet til Revyernes Revy her:
https://teltet-bakken.dk/revyernes-revy/information 

Prismodtageren af Årets Ærespris findes af Skuespillerforeningens bestyrelse.

Prismodtageren af Årets Revypris findes af årets producerhold, som i år består af årets producent Martin Miehe-Renard og hans medproducent Bo Skødebjerg.

Sponsorer:
 • Årets Revykunstner: Danske Hoteller
 • Årets Revyforfatter: KODA - Dramatik
 • Årets Revykomponist: KODA - Dramatik
 • Årets Ærespris: Danske Populær Autorer
 • Årets Revy: Dansk Skuespillerforbund
 • Revyprisen: Varelotteriet
 • Årets Talentpris: Dansk Solist Forbund

DE NOMINEREDE TIL REVYERNES REVY 2024

ÅRETS REVY
 • Bornholms Sommerrevy 2024 (Iscenesættelse: Gunvor Reynberg, Søren Hauch-Fausbøll og Bo Skødebjerg)
Motivationstekst fra juryen: Med Gunvor Reynberg og Søren Hauch-Fausbøll som aktive fødselshjælpere og Kyllingemoderen som rugemor blev Bornholms Sommerrevy 2024 et vidunderbarn med både uskyld og ynde. Mathias Flint og Frida Rødbroe viste, at de har en fremtid i dansk revy, og kapelmester Johann Gustav tog aktiv del i Vivi Siggaards liflige sommerballet. Vid og vanvid gjorde Bornholms Sommerrevy 2024 til en fuldtræffer.

 • Rottefælden 2024 (Iscenesættelse: Carsten Friis)
Motivationstekst fra juryen: Efter nogle år på udebane vendte Rottefælden hjem i 2024. For naturligvis måtte det være i de smukke lokaler i skoven, at Jan Schou skulle fejre sit 25-års jubilæum i revyen med bravur. Christine Astrid og Mikkel Schrøder forenede i år traditioner med ny teknologi. Troels Malling morede i sin første Rottefælde-revy, og med Jens Krøyer som musikalsk gruppefører var succesen en realitet.

 • Cirkusrevyen 2024 (Iscenesættelse: Joy-Maria Frederiksen)
Motivationstekst fra juryen: Klimakrisen kom i centrum i Cirkusrevyen 2024 - også uden hjælp fra to klimaaktivister. Som "Havets Minister" ramte Henrik Lykkegaard plet, og med Silas Holst og Merete Mærkedahl som støtter forsikrede Niels Olsen, at "De voksne passer på". Hvilket Niels Ellegaard så modbeviste i et nummer om "Nordic Waste". Der var mening bag morskaben i årets Cirkusrevy.

ÅRETS DIRCH
 • Farshad Kholghi (Græsted Revyen)
Motivationstekst fra juryen: Farshad Kholghi er Danmarks sjoveste indvandrer, og ligesom han har taget 'den danske revy' til sig og gjort den til sin egen, fandenivoldske specialitet, så har revyen også taget ham til sig. I år slår Kholghi sig løs i Græsted Revyen, og han har næppe nogensinde har været morsommere. Han er både totalt gakket og henrivende underholdende.

 • Henrik Koefoed (Nykøbing Falster Revyen)
Motivationstekst fra juryen: Når Henrik Koefoed optræder som minkavler, medlem af vurderingsstyrelsen og ankeinstans for samme - i én og samme person, er det et klassisk eksempel på hvordan en fremragende skuespiller kan ophøje en god og perfekt konstrueret tekst til revykunst på højeste niveau. Alt hvad Koefoed rører ved i Nykøbing F. Revyen lykkes - også i år.

 • Susanne Breuning (Revyen i Helsingør)
Motivationstekst fra juryen: Som 8-årig piftede Susanne Breuning sammen med nitterdrengene af sine forældre, da de optrådte i Helsingør Revyen. I år - 64 år senere - har hun selv stået på scenen i Helsingør, og henrykket publikum - og nitterdrenge - som både abdiceret dronning, kong Kåre af Tv-avisen og i en af årets fineste alvorlige revyviser. En bemærkelsesværdig præstation.

ÅRETS REVYFORFATTER
 • Mille Berg (for "Ole Sprogøre" fra Amager Revyen 2024 & Ganløse Revyen 2024)
Motivationstekst fra juryen: Musikalske Mille Berg fremførte ikke blot sit nummer om "Ole Sprogøre" med en forbløffende akkuratesse i Amager Revyen 2024, men viste sig også som en sprogets mester med sine virtuose sprogforbistringer. Da hun på rekordtid overtog opgaven som en af Ganløse Revyens hovedkræfter, tog hun heldigvis "Ole Sprogøre" med, der også hittede på Ganløse Kro.

 • Tor Bagger (for "Såd'n var det ikke i 90'erne" fra Amager Revyen 2024)
Motivationstekst fra juryen: Den relativt ukendte tekstforfatter Tor Bagger imponerede i Amager Revyen 2024. Ikke mindst med en moderne udgave af Aage Stentofts revyklassiker "Såd'n var det ikke i 90'erne". Her mødte vi et par alfa-hanner, der tog sig nogle friheder, dengang de troede, at de kunne slippe afsted med det. Men så tager kvinderne ordet, og så får Me Too - med musikalitet og mening.

 • Henrik Lykkegaard (for "Havets Minister" fra Cirkusrevyen 2024)
Motivationstekst fra juryen: I "Havets Minister", et af Cirkusrevyens hovednumre, indhentes vor kejtede miljøminister Magnus Heunicke af sin egen inkompetence. Henrik Lykkegaard spiller ham bedårende med en akavet charme, der dog på ingen måder frikender "Havets Minister", men snarere demaskerer ham. Det er dristigt skrevet - og spillet - og det er djævelsk dygtigt gjort.

ÅRETS REVYKOMPONIST
 • Trond Lindheim (Odsherred Revyen)
Motivationstekst fra juryen: Norske Trond Lindheim er både et fund og et scoop som pianist, arrangør og komponist i Odsherred Sommerrevy. Som en norsk trold - og en musikalsk troldmand - swinger han sig virtuost gennem et medley over nationalmelodier, og som komponist leverer han alsidige melodier til flere af revyens numre. Norske sportskommentatorer vil udbryde: HAN ER BEDST I VERDEN!!!!!!

 • Thomas Pakula (Sønderborg Sommer Revy Show samt Græsted Revyen)
Motivationstekst fra juryen: Man er altid i de bedste musikalske hænder, når Thomas Pakula er involveret. I år har han fejret sit 25-års jubilæum i Sønderborg Sommer Revy Show og endnu en gang beriget revyshowet med den enefængende melodi efter den anden, fra den store 'torch-song' til Den midaldrende mands blus. Også andre revyer, blandt andet i Græsted, har nydt godt af Pakulas kompositioner.

 • Lasse Schmidt (Revyen i Helsingør)
Motivationstekst fra juryen: Ene mand med en guitar, lykkes det Lasse Schmidt at give Revyen i Helsingørs svulstige Les Miserables-hyldest til Kåre Qvist fylde som var han et helt orkester, og hans melodi til Emil Jensens smukke digt om verdens modsætninger "Samme verden", spillede han med insisterende og inciterende rytme. Nytænkning i både akkompagnement og komposition. Lækkert.

Kontakt & åbningstider


Cirkusrevyen - TELTET på Bakken
Dyrehavsbakken telt 85
2930 Klampenborg

Billetkontor tlf. 39 63 38 02

Medlem af Revy Danmark

Hold dig opdateret

 
 
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag med jævne mellemrum nyheder om Cirkusrevyen, arrangementer i TELTET på Bakken samt tilbud fra vores restauranter.