1170_2023

Mød de medvirkende i Cirkusrevyen 2023NIELS OLSEN

Niels har både studeret musikvidenskab på Århus Universitet og spillet på AGFs førstehold i håndbold, før han i 1987 blev uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole. Siden har han blandt andet optrådt sammen med studievennen Thomas Mørk i Cirkus Montebello samt den improviserende teatergruppe, der stod bag "Så hatten passer" og "Hatten rundt" samt den populære voksenjulekalender "Andersens Julehemmelighed".

Niels tog danskerne med storm som håndværkeren "Niller" i hitfilmen Den Eneste Ene, som han blev belønnet med en Robertpris for i 2000. Han var også manden bag karakteren Gunnar, der måtte erkende til sin kone Minna, at fisk ikke er "så ringe endda" i de ikoniske tv-reklamer. I 1997 modtog han den første teaterflise på Frederiksberg efter en afstemning om den bedste skuespilpræstation.

Niels Olsen er bestemt ikke en novice i revygenren. Han har blandt andet medvirket i Bornholmer Revyen, Tam Tam i Glassalen og i Odense Sommerrevy. Han fik debut i Cirkusrevyen i 1993, hvor han fra 1998-2000 var instruktør. Han er også kendt og elsket som stormesteren i Ørkenens Sønner, der siden 1991 har underholdt med festlige og vovede shows. Deres seneste show "En fez i en hornlygte" havde premiere i TELTET på Bakken i 2019.

Medvirker i Cirkusrevyen for 10. gang

BODIL JØRGENSEN

Selvom Bodil Jørgensen går på scenen i Cirkusrevyen for første gang, så er Bodil bestemt ikke en novice på revyscenen med erfaring fra blandt andet Tam Tam i Glassalen og Odense Sommerrevy. Nu gælder det teltet på Dyrehavsbakken, når Bodil Jørgensen får sin Cirkusrevy-debut i 2023.

Bodil er uddannet fra Statens Teaterskole og fik sit gennembrud i "Den menneskelige stemme" på Betty Nansen Teatret. Siden har Bodil Jørgensen været ansat på Det Kongelige Teater, hvor hun har medvirket i en lang række forestillinger. Også på film og tv har Bodil Jørgensen for længst gjort sig til en af Danmarks største skuespillere, blandt andet med sin Bodil- og Robertprisvindende præstation i "Idioterne" fra 1998.

Siden 2013 har vi elsket Bodil i rollen som Molly Andersen i TV2s "Badehotellet", og så har hun vist sin humoristiske side i Rytteriet som den sønderjyske kvinde. På det store lærred har vi også set Bodil i film som Hvidstengruppen og De forbandede år, men i 2023 gælder det Cirkusrevyen!

Medvirker i Cirkusrevyen for første gangNIELS ELLEGAARD

Det var i Græsted Revyen, at Niels første gang viste sit komiske talent i 1995. Et par år efter medvirkede han i tv-julekalenderen "Den hemmelige tunnel", og i 1978 i filmen "Vil du se min smukke navle?".
 
Niels blev siden uddannet skuespiller fra Café Teatret i 1983, og var herefter ansat på børneteatret Filuren i Århus i syv sæsoner. Siden kom Niels til Aarhus Teater, hvor han først spillede Antonius Hjulmager i "Den politiske Kandestøber".
 
Siden blev det til mange roller på Aarhus Teater, bl.a. som Bo Gregersen i "Gregersen Sagaen" bygget på Christian Kampmanns romaner. Niels har indspillet en række film som bl.a. "Anja efter Viktor", "To ryk og en aflevering" og "Bob Bob Bølle Bob". Han har desuden medvirket i adskillige kendte tv-serier, herunder "Ørnen", "Klovn", "Lærkevej", "Norskov" og "Herrens Veje". Gennem årene har Niels ikke mindst foldet sig ud i revysammenhænge. Siden debuten har han optrådt i Hjørring Revyen, Århus Revyen - hvor han også har fungeret som instruktør - Aalborg Vinterrevy og naturligvis i Cirkusrevyen.

Medvirker i Cirkusrevyen for 14. gang


MERETE MÆRKEDAHL

Efter to år med en imponerende indsats på scenen i teltet, kan vi igen glæde os til at se Merete Mærkedahl i Cirkusrevyen 2023.

Merete er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2009, og var frem til 2017 en del af ensemblet på Aalborg Teater, hvor hun medvirkede i en lang række forestillinger, blandt andet som Dorothy i "Troldmanden fra OZ", Viola i "Helligtrekongersaften" og Anita i "West Side Story" samt Halfdan Rasmussens "Hokus Pokus" på Det Kongelige Teater og "Stormene" på Vendsyssel Teater. Hun modtog i 2010 en Reumert talentpris for sin rolle som Lucy i forestillingen "Syg Ungdom".

I 2018 fik Merete revydebut i Hjørring Revyen med stor succes, der samme år gav hende prisen som "Årets Revytalent" ved Revyernes Revy samt en nominering som Årets Kvindelige Revykunstner i TV2 Charlies Revygalla. I 2019 var hun en del af holdet i Esbjerg Revyen. Merete gjorde sig for alvor bemærket for seere over hele landet, da hun medvirkede i tv-succesen "Badehotellet" på TV2 som stuepigen Otilia. I efteråret 2020 viste Merete sine imponerende evner på et dansegulv, da hun vandt tv-programmet Vild med dans.

Medvirker i Cirkusrevyen for tredje gangMADS KNARREBORG

Mads er uddannet skuespiller fra Odense Teater i 2004, men allerede året før debuterede han på scenen som Buster i "Busters verden". Han har siden medvirket i en lang række teaterproduktioner, blandt andet i en af hovedrollerne i musicalen "The Producers" på Det Ny Teater, da han i 2006 spillede Leo Bloom. En rolle, som Mads Knarreborg modtog Reumerts Talentpris samt Marguerite Vibys Hæderslegat for.

Teaterpublikummer har blandt andet nydt godt af Mads' talenter i "Lazarus" på Det Kongelige Teater, "De 39 trin" i Glassalen i Tivoli og Shakespeares "Richard III" på Kronborg. På tv-skærmen har vi blandt andet set Mads i tv-serierne "Nynne", "Krag & Virkner" og den nyeste sæson af "Klovn". I 2023 får Mads Knarreborg debut i Cirkusrevyen, men Mads har tidligere lavet revy, blandt andet i Tivoli i 2016.

Når Mads ikke står på scenen eller foran kameraet, lægger han ofte stemmer til tegnefilm, og så springer han gerne op på sit skateboard for at puste ud - han har nemlig skatet på højt niveau hele sit liv.

Medvirker i Cirkusrevyen for første gangDET KREATIVE HOLD

INSTRUKTØR Joy-Maria Frederiksen KAPELMESTER Joakim Pedersen
SCENOGRAF Benjamin la Cour KOREOGRAF René Vinther KOSTUMIER Rikke von Qualen


Joy-Maria Frederiksen bliver ny instruktør for Cirkusrevyen i 2023. Allerede i år fik Joy en prøve på, hvordan instruktørrollen er, da hun hjalp til efter Lisbet Dahls sygemelding kort før premieren. Joy-Maria Frederiksen har blandt andet instrueret revyerne i Tivoli og Odense, og i 1980'erne stod Joy selv på scenen i teltet som danser.

"Jeg glæder mig til at overtage stafetten og videreføre de stolte traditioner i Cirkusrevyen. Det er en stor opgave at overtage efter Lisbet Dahl, der har været med til at forme revyen til det, den er i dag. Jeg ser frem til at sætte mit præg på den fantastiske og vigtige kulturinstitution, som Cirkusrevyen er, og jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang," siger Joy-Maria Frederiksen.

I 2023 vil der også være en ny person i spidsen for Cirkusrevyens orkester, når den erfarne pianist Joakim Pedersen overtager rollen som kapelmester. Joakim har været kapelmester i et hav af musicals og shows på både teatre og tv, og nu er det Danmarks største revy, der får glæde af Joakims musikalske evner.

"Det er med stor ydmyghed, jeg går til opgaven, og jeg glæder mig meget til at gå i fodsporene af de store legender, der har været en del af Cirkusrevyen gennem årene. Jeg har stor respekt for de traditioner, der er i revyen, og jeg håber, jeg kan være med til at forny genren, uden at forandre den," siger Joakim Pedersen.
SANNE & TORBEN PEDERSEN
Direktørpar

Sanne og Torben 'Træsko' Pedersen overtog helt tilbage i 1985 Cirkusrevyen.

Torben er oprindeligt fra Gladsaxe, barn af bakkefolket og uddannet købmand. Han stod i lære i en købmandsbutik i Buddinge, og her lærte han de første grundbegreber om, hvad der skal til for at drive forretning. Det forstod han hurtigt, og da Torben Pedersen var 21 år, købte han købmandsbutikken i Buddinge. Den første forretning på Bakken blev erhvervet i 1973, og siden gik det slag i slag med flere restauranter og forlystelser. I 1980 mødte Sanne og Torben hinanden på Bakken og blev hurtigt et stærkt par såvel forretningsmæssigt som privat.

I 1985 besluttede Sanne og Torben, efter indgående drøftelser derhjemme, sig for også at købe sig ind i Cirkusrevyen, da muligheden bød sig pga. forestående konkurs. For "Hvorfor egentlig ikke..?"... 
 
Siden har de stået i spidsen for Danmarks største revy og udviklet Cirkusrevyen til den kultur institution den er i dag. De har siden overtagelsen af Cirkusrevyen samarbejdet med nogle af landets bedste kreative kræfter både på og bag scenen, der har medvirket til at Cirkusrevyen altid har kunne præsentere satire, underholdning og samfundsaktualitet i en klasse for sig.


Kontakt & åbningstider


Cirkusrevyen - TELTET på Bakken
Dyrehavsbakken telt 85
2930 Klampenborg

Billetkontor tlf. 39 63 38 02

Medlem af Revy Danmark

Hold dig opdateretTilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag med jævne mellemrum nyheder om Cirkusrevyen, arrangementer i TELTET på Bakken samt tilbud fra vores restauranter.